Beliggenhet og kommunikasjon

Beliggenhet

Helgeland Rehabilitering ligger i Sømna Kommune , helt sør på Helgelandsskysten. Vis på kart

Vi er lokalisert i samme lokaler som Nord Norsk Pensjonistskole og Sømna Kro og Gjestegård i Vik, kommunesenteret i Sømna. Det er butikk, bibliotek, frisør, fotpleier, bank og post i butikk i nærheten. Vik sentrum har en god oppbyggning av gangveier og grøntarealer som er tilrettelagt for rullestolbrukere.

På en høyde 180 meter fra Helgeland Rehabilitering ligger “Doktorhaguen” friluftsområde, hvor vi har grillytta vår. Et rekreasjons- og turområde med utsikt over havet.

Naturen på Helgeland er mild, vakker og tilgjengelig. Mulighetene for påfyll og gode naturopplevelser er mange – uansett alder og funksjonsnivå.

Kommunikasjon

Helgeland Rehabilitering ligger 4 mil fra Brønnøysund der det er flyplass med flere avganger daglig samt anløp for Hurtigruta. Det er bussforbindelse mellom Sømna og Brønnøysund samt bussforbindelser til Namsos og Grong i sør, til Mosjøen i øst og til Sandnessjøen i nord. Fra Grong og Mosjøen er det jernbaneforbindelse videre. Hurtigruta er en anvendelig form for offentlig kommuniskasjon for kyst- og øybefolkningen i hele regionen.

For ferje, hurtigbåt og bussforbindelser se;